Vidal Sassoon lever vidare genom stipendium

En av de mest framstående frisörerna i världen, Vidal Sasoon, avled tragiskt i leukemi i maj 2012. Hans liv och arbete har influerat flera generationer av hårstylister, och har både skapat och förändrat trender långt efter han klippte sin sista frisyr. Men hans arv lever kvar i mer en mer konkret bemärkelse genom hans stipendie Beauty Changes Lives.

Stipendiet går ut varje år till 20 lovande kandidater inom kosmetologi. Det är uppdelat i två kategorier, där tio studenter vinner halva kostnaden av en grundläggande utbildning vid ett kosmetologiskt institut, och tio studenter får en avancerad utbildning vid Sassoon Academy.

Sedan stipendiet grundades under 2013 har över 756 000 dollar betalats ut till 129 stipendier.

- Vidal var en fantastisk hårstylist och konstnär, men han var också en extraordinär entreprenör, utbildare, filantrop och humanitär som hade en djup tro för utbildningens förmåga att förändra liv, säger Sal Mauceri, VD för Wella North America i ett pressmeddelande. Wella's Hairdressers at Heart är mycket glada att se Vidals engagemang i utbildning leva vidare genom detta stipendie.

Stipendiet delas ut i samband med en tävling som hålls i maj varje år.